Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Lär dig mer om komplikationer vid IBD

I augusti 2015 lanserade Netdoktor upplysningskampanjen IBD-Koll.se tillsammans med Mag-tarmförbundet.  Nu re-lanserar vi kampanjen med ny kunskap som handlar om hur IBD-sjukdomar även kan ge besvär i andra organ än tarmen.


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2018-09-19

Lär dig mer om komplikationer vid IBD
Annons

Sedan lanseringen har över 4 000 personer som lever med någon form av IBD och över 6 000 intresserade ökat sin kunskap om de inflammatoriska tarmsjukdomarna Crohns sjukdom och ulcerös kolit.  Resultat från undersökningen har visat att patienterna vittnar om allvarliga brister i den vård och behandling de erbjuds och många känner sig svikna av hälso- och sjukvården. 

Det är ett rent helvete. Jag känner mig ensam i min situation. Jag känner ingen tillhörighet till min mottagning, personal byts ut ofta.”

”Man är osynligt handikappad. Ingen förstår ens nedstämdhet. Varje dag är mitt mål att överleva till morgondagen.”

Annons
Annons

Så berättar några deltagare med egna ord om sin sjukdom.

Se vår korta film om IBD-Koll och lär dig mer om IBD och komplikationer vid IBD genom att göra utbildningen här >>

Kampanjen syftar till att sprida kunskap om inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och hur diagnostik och behandling går till. Kampanjen vänder sig till dem som har en IBD-sjukdom, till anhöriga, samt till personal inom sjukvården.

Annons
Annons

Delta i enkätundersökning om inflammatorisk tarmsjukdom, IBD. Vi vill gärna höra om dina erfarenheter och din sjukdomshistoria för att bättre förstå hur IBD-vården fungerar och hur det är att leva med IBD - Svara på enkäten »

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2019-12-14 00:18 (5 år sen)

    Intresserad att lära mig mer om uc


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.