Så får du hjälp med ballongmage och gaser
Behandling | Mage & tarm

En hjälp mot ”ballongmage” och gaser

En mage som inte fungerar påverkar vår livskvalitet. Även om besvären i sig är ofarliga är majoriteten av besvären en daglig plåga, främst för kvinnor. Men rätt tillskott i kosten kan lindra effektivt.


Uppdaterad den:
Innehållet är framtaget av: Baltex

Sedan tidigare vet man att drygt en miljon svenskar har problem med vardagliga magbesvär. Förutom den obehagliga känslan, kan den krånglande magen hämma sociala aktiviteter, motion och rörelsefriheten.

75 drabbade av uppblåst och svullen, gasig mage

Två tredjedelar har dagliga besvär

I en undersökning som omfattade nära 3000 personer, uppgav hela två tredjedelar att de hade dagliga besvär med sin mage. Vecka efter vecka, månad efter månad. Och det är främst kvinnor som är drabbade – hela 75% av besvärsgruppen är kvinnor i alla åldrar, unga som äldre. 

Många får hjälp tack vare ett par kapslar LactiPlus om dagen, läs mer och beställ här »    

Ballongmage, uppblåst, gasig

Det är inga medicinskt dramatiska besvär som dominerar, utan snarast problem som skapar en känsla av obehag. 3 av 4 uppgav att det främst är ballongmage, gaser och känsla av uppblåsthet som plågar en. Man kan uppleva att det är viktigt att ha nära till en toalett, kläderna passar inte som de ska och det sociala livet begränsas.

Viktigt att hjälpa matsmältningen

För att undvika ballongmage gäller det att få systemet i balans igen. En viktig åtgärd är att få matsmältningsenzymerna att fungera som de ska. Dessa hjälper till att bryta ner maten och göra passagen så smidig som möjligt. Kalcium är ett mineral som bidrar till just matsmältningsenzymernas normala funktion, och idag finns det en produkt som kombinerar kalcium med fem miljarder levande mjölksyrabakterier i en bredspektrumberedning.

Olika mjölksyrabakterier trivs på olika ställen i tarmen

Fördelas i hela tarmen

Ett brett spektrum av mjölksyrabakterier har en intressant egenskap. I produkten LactiPlus, som kombinerar kalcium och mjölksyrabakterier, finns tre olika släkten av mjölksyrabakterier. Varje släkte trivs i olika delar av tarmen beroende på pH-värdet. Ju tidigare i tarmsystemet, desto surare miljö. Därmed fördelas alla mjölksyrabakterier ut i olika delar av tarmens längd. Man får alltså ett brett spektrum av levande bakteriekultur i hela tarmsystemet.

LactiPlus - kalcium och mjölksyrabakterier för matsmältningen Vetenskapligt granskad

European Food Safety Authority (EFSA) ligger bakom den vetenskapliga sammanställningen som visar att kalcium har förmågan att stimulera matsmältningsenzymerna så att de får viktig hjälp för att fungera. Detta innebär att många kan, med en enkel åtgärd i form av ett par kapslar LactiPlus varje dag, undvika sina besvär med t ex ballongmage. 

Här kan du köpa LactiPlus »

Läs mer på  www.lactiplus.se »

 

 


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons