Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Tuberkulosfallen ökar

Antalet insjuknade i lungsjukdomen tuberkulos stiger i Sverige och totalt 835 nya fall rapporterades in under fjolåret. Flyktingströmmen torde vara orsaken enligt Folkhälsomyndigheten.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-02-29

Annons

− Det är inte så förvånande, eftersom det har kommit väldigt många nyanlända. 90 procent av dem som har tuberkulos i Sverige är födda i ett annat land, säger Jerker Jonsson, infektionsläkare och epidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, till Dagens Medicin.

Vidar påpekar han att risken för att blir smittad är liten och att drygt tio procent av de rapporterade fallen 2015 hade blivit smittade i Sverige.
− Risken att du blir smittad av tuberkulos på stan är minimal. Utomhus smittar tuberkulos inte alls. Störst risk löper de som delar bostad och umgås nära med de här personerna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.