Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Barnsjukhus anmält för flickas död

Annons

Ytterligare ett allvarligt fall av felbehandling rapporteras från Astrid Lindgrens barnsjukhus. En flicka på ett och ett halvt år avled i total organsvikt i samband med en lunginflammation som inte följdes upp. Det var en söndag i december 2008 som flickan togs in akut och hennes allmäntillstånd försämrades nästa dag. Föräldrarna, som båda har en lång bakgrund inom vården, påkallade flera gånger personalens uppmärksamhet men det var först när flickan fick hjärtstillestånd som läkarna insåg allvaret.

–Vi lämnade ifrån oss det finaste och dyrbaraste vi har och trodde vi kunde känna oss trygga men sjukhuset tog inte sitt ansvar. Mirabell fick inte den behandling hon borde haft rätt till, föräldrarna Henrik och Natercia till Svenska Dagbladet. De får indirekt stöd i sin kritik av Socialstyrelsen som tidigare yttrat sig i fallet.
Fallet har resulterat i en Lex Mariaanmälan och nu även i en anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN). Och från sjukhusets sida medger man att det fanns brister vid hanteringen av barnet.
– Vi har agerat för att motverka att det händer igen, säger chefläkaren Svante Baehrendtz till Svenska Dagbladet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons