Forum KOL


KOL

Efter att ha varit förkyld i 3 månader med främst hosta som symtom, så bad jag min läkarkontakt att få remiss till lungröntgen och allergitest. Båda proverna var bra. I samband med detta fick jag också ett spirometriprov och då konstaterades att jag hade KOL. Jag har aldrig rökt och även varit aktiv idrottsman och haft en mycket bra kondition. De senaste åren har jag haft långa förkylningar och blivit lätt fysiskt trött. Jag fick en smärre chock när spirometriprovet visade att jag hade KOL, men samtidigt slipper jag att skuldbelägga mig med att jag inte tränar/rör mig tillräckligt mycket. Jag har fått ett svar på varför jag blivit så trött och det känns bra trots allt. Nu gäller det att lära sig att leva/förhålla sig till denna sjukdom.

Hej, har själv KOL, men är rökare sedan 54 år tillbaka, är nu på avvänjning. Sedan jag började äta en kapsel Klarin perfekt dagligen, har mina besvär avtagit ordentligt. Den är väldigt antiinflammatorisk. Den är baserad på extrakt av arktiska blåbär, + pycnogenol som båda vidgar blodbanor och motverkar inflammationer. Den innehåller alla multiantioxidanter, 8 vitaminer, 5 mineraler, Omega3,Lutein, zeaxantin, l-glutation- Alltså allt som immunförsvaret behöver. Nu efter 6 månader med denna är mina besvär av KOL betydligt mindre, min syn har blivit avsevärt bättre dessutom. Är nu 70 år gammal i november, och mår betydligt bättre idag än för 10 år sedan. Det kan enbart bero på denna kapsel som jag verkligen vill tipsa om. Mina ständigt återkommande bihåleproblem har också upphört för resten. Man kan läsa mycket om den på nätet.


Hej! Tack för tips! Jag ska kolla upp Klarin närmare. F.n. tar jag Symbicort som är ett bronkodillaterande (bronkervidgande) preparat med kortison i. På senaste spirometriprovet var resultatet lite bättre. Jag väntar också på kallelse till lungklin. De ska vara bra. Intressant det du sa om synen för jag har glaukom på vä öga också.


Hej! Ni har väl inte missat att www.harduKOL.se ? Där kan ni göra ett test och anmäla er till en e-kurs om sjukdomen. Och dessutom bidrar ni till att uppmärksamma KOL då det finns många som inte ens vet om att de har sjukdomen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons