Forum Lungor & luftvägar


Forumtråd: TWAR...

HejJag har under flera år haft problem med att när jag ökar min träning så får jag problem med luftrören och det slutar i luftrörskatarr. Förra våren gick jag en löparkurs och ökade träningen successivt, detta slutade i luftrörskatarr efter 7 ggn på kursen. Därefter fick jag mykoplastmalunginflammation ordinerades Doxyferm. Blev inte bättre efter första kuren så jag fick en andra kur Doxyferm, tyvärr blev jag bara lite bättre och har liksom inte blivit bra sedan dess. Jag har sökt hos läkare och de har tagit Twarprov men säger att det inte är det. Har ingen astma eller allergi. Blev remitterad till Lungmottagning och de säger att TWAR finns inte!! Det är en påhittad sjukdom och jag ska gå och träna på gymmet, så ordnar sig allt. Dvs jag är inbillningssjuk. Faktum är att jag har försökt att träna men blir superdålig och det väser och piper i min andning och jag känner mig sjuk. Jag har dessutom konstant tryck över bröstkorgen. I övrigt är jag väldigt trött, orkar jobba och därefter brukar jag sova eller ta en kort promenad. Har inte tränat på 1 år… längtar efter att träna men vågar inte, vill inte bli sjuk igen. Nu undrar jag om ni kan tipsa om ngn läkare som man kan ta hjälp av, jag orkar inte bli förnedrad och kallad inbillningssjuk, tills saken hör att jag alltid har alltid varit väldigt arbetsam, älskar mitt jobb och sportig och inte har speciellt många sjukdagar förutom när jag hade lunginflammation, då var jag hemma i 4 veckor. Snälla ge mig råd hur jag ska gå vidare, har en känsla av att det kan vara TWAR men vet inte vart jag ska få hjälp, vill så gärna bli frisk. Gärna en läkare i Västra Götaland annars är jag bannemej villig att åka riket runt tills jag hittar en läkare som kan sin sak!

Hej!
Eftersom du bor i Västra götalandsregionen vill jag ge dig ett hett tips om IFM-kliniken i Göteborg eller om du är beredd att resa, IFM-kliniken i Falun. http://www.ifm-klinik.nu/ifm-falun.
De kan hjälpa många som sjukvården inte klarar, oss vanliga så väl som idrottsproffs som Claes Björling som du kan läsa om här: http://www.time2relax.se/pdf/3.2-Bilaga-friskvaard-ger-5-ggr-pengarna-tillbaka.pdf
Jag hoppas du mår bättre snart!


Jag har varit sjuk ett år nu. 2018 i okt fick jag en förkylning som aldrig gick över. Jag fick ringa till vårdc som sa till slut att jag hade kol. Jag fick medicin för det utan att göra spirometri. När jag påpeka det ordnades undersökning. Jag har gjort spirometri, utökad spirometri, skiktröntgen 2x , vanlig röntgen, vårdc strunta i mig och sa till mig att dricka bubbelvatten o köpa nässpray, jag remittera mig till lungmott efter 6 månader och fick jobba askgrå i ansiktet och vissa kvällar trodde jag att jag skulle somna in för gott över natten.
I april hittades staphilicoccer arius i sputumprov o jag fick pencillinkur. Blev frisk på 3 dgr... Efter en 7 dgr kur fick jag tillbaka symtom åkte in akut 3x för kramper, hög feber, dåligmående. Hitta inget. Fått en massa mediciner som troligtvis gav kramper. Röntga huvudkropulsådern vid en akut inläggning ua. Åter igen staphilicoccer arius i maj. Ny kur. Åter sjuk efter avslut. Bokat resa o åkte 2 maj och fick övertala läkare att få pencillinkur med mig. Mådde ok på resan med pencillinkur. Hemma igen och återfall. Juli ny runda staphilicoccer arius i sputumprov. Ny pencillinkur. Nu är vi i juli månad. Remitterad till en annan stad lungmott. Byta vårdc. De säger att det är placebo effekt på att jag tar pencillin. Är mycket sjuk. Kan inte träna, har dansat, gått på gym och powerworkat + har ett mkt aktivt jobb med bandy gympa uteaktiviteter åka skidor cykla paddla. Kan inte vara med. Sjukat mig o det har kostat mig massor. Fick kramper av medicin o fått gå hem hela tiden. Har yrsel, halsont, sjukdomskänsla, ont i muskler / kroppen, slem så jag inte kan sova, ont i lunga eller vä sida bak. Gjort en bronkoskopi nyss o det visa staffilicoccer i lungan. Skum eller inflammation , bubbligt på blanka fläckar.. Fick ingen pencillinkur o är remitterad till infektionen nu. Jag orkar inte vara sjuk mer. Helt slut.. Kryper till jobb och har inget liv alls. Mitt liv är på paus. Läste om TVAR. Kan inte be vårdc ta prov för de säger jag fejkar. Obs inte varit sjuk sen 90 talet då jag opererades för morbus Crohns och är symtomfri från det. Är 59 och känner mig dom 100 år. Detta är helt sjukt. Jag behöver hjälp! Vart vänder man sig. Mitt hopp står till infektionen nu men...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons