Forum Lungor & luftvägar


Blodpropp i lungan?

Började med p-pillerna cilest 28 för ca en och en halv vecka sen och har nu börjat fundera på om jag fick en blodpropp igår.
Den första veckan hade jag en dag yrsel och ett tryck över hela bröstet, försvann dock efter bara någon timma. De var inte förrens igår de blev riktigt illa. Jag fick otroligt ont i vänstra sidan av bröstet, från nedre hjärtat till lungan. Även fast jag satt still gjorde de sjukt ont och kunde inte andas djupt, kändes som att man nästan skulle dö. Höll i sig i ca 15 minuter sen försvann smärtan som att den aldrig hade funnits. Kan de ha vart eN blodpropp i lungan efter mina p-piller ? Någon som vart med om liknande ?

Har du haft blod eller slemmig hosta? eller hostar du plötsligt?


Har haft propp i lungan var som ett ryggskott som inte ville försvinna alltså det blev inte bättre på flera dagar och jag kunde inte ligga under tiden. På akuten blev det fart men det tog flera dagar innan proppen försvann sedan följde månader av rehab och råttgiftsbehandling=waran. Summa summarum inga fler ppiller eller hormoner i någon form och en nedsatt lungfunktion resten av livet.
Har även ett liknande hugg som ditt, över bröstet vänster. Detta har kommit och gått så gott som hela livet. Tror att det kommer från magen! Stannar sällan så länge som 15 min men kan under period hugga då och då. Känns nästan som något skaver och kräver att jag rör mig . Påverkar ej andning, tror inte heller det blir värre av djupandning men undviker att prova :) Med andra ord ja, åk in ta ett blodprov på blodgaserna och en lungröntgen men jag tror att det är lugnt...
Calluna

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons