Forum Astma


Hosta och återkommande tung andning

Jag är en 60+ man och har sedan juni förra året problem med ständigt återkommande kraftig hosta med färgat slem. Samt tungt att andas efter lätt ansträngning. Ibland kan jag även vakna på natten med samma tunga andning. Känns som jag inte får tillräckligt med luft,som en obehaglig känsla i bröstkorg att det upplevs trångt.
Ibland klarar jag två våningar i trapphuset, ibland stannar jag 5 gånger och vilar mellan innan jag kommer upp.
Hjärtat undersökt med gamma isotoper och kamera. Arbets EKG utfört.
De hittar inga fel.
Lungor har undersökts och lungorna visade då på att de var lite igensatta, sputomprov visade på bakterier som behandlades med antibiotika i 10 dagar, därefter kändes det bra i några dagar. Sedan samma problem. Nytt sputomprov och röntgen, inget fel på lungorna.
Kan tilläggas att jag varit utomlands i långa perioder senaste åren, och sedan 2010 haft 1 till 2 lunginflammationer i Sverige eller utomlands.
Jag behandlas också med astma sedan 2003. Relvar 92/ samt Bricanyl.
Mot resless legs använder jag 1/2 tablett till kvällen.
Vad skall jag göra?

Hej, jag (53 år) känner igen dina symptom och behandlades, efter diagnos, med astma under flera år (Symbicort), utan att det hjälpte. Jag hostade "jämt", speciellt vid insomningen och kunde ha tungt att andas. Det försvann när jag började med ett kosttillskott (Fitline) vilket neutraliserar magsyran. Många kroppsliga symtom härrör sig från att det är för surt i magen. Mina symptom försvann.
Med vänlig hälsning,
Anne


Hej!
Jag tycker du ska kolla upp så du inte har järnbrist, alltså för låga järndepåer i kroppen. Man kan ha järnbrist även om blodvärdet är bra. Lågt järn kan göra det kämpigt att få luft och orka med trappor etc. Restless legs kan också bero på järnbrist. Blodprovet heter Ferritin och har en skala som läkare ser som normal på mellan 10-150 mikrogram/liter. Jag har själv lidit svårt av järnbrist och började inte må bra förrän jag nådde 70 mikrogram/liter.
Krya på dig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons