Phlips luftfuktare mot torr luft - fördelar
Artikel | Astma

Fem anledningar till varför torr luft är dåligt

Under vinterhalvåret skruvar vi upp elementen i våra hem vilket resulterar i torrare inomhusluft. När den kalla utomhusluften värms upp så minskar den relativa luftfuktigheten och under kalla perioder kan luftfuktigheten sjunka så lågt som under 15%. Det kan jämföras med luftfuktigheten på ett flygplan. 


Innehållet är framtaget av: Philips Sweden AB

För att skapa en hälsosam inomhusmiljö bör luftfuktigheten ligga mellan 40% - 60%. När luften är för torr tappar kroppen fuktighet vilket kan leda till en rad hälsoproblem - kliande ögon, torra slemhinnor och långvariga förkylningar är bara några exempel. För att förstå vikten av att hålla rätt luftfuktighet hemma har vi listat fem anledningar till varför torr luft är dåligt för dig.

Läs mer om Philips luftfuktare här »

1. Din kropp

Kroppen består av ca 60% vatten. Under vintermånaderna spenderar vi mer tid inomhus och utsätts för torrare luft än vanligt, vilket gör att kroppen snabbare torkar ut. Den torra luften kan orsaka besvär som torrsprickor, hudirritation och nariga läppar. Även fuktigheten i hårcellerna torkas ut vilket kan ge problem med kliande hårbotten samt matt och flygigt hår. Att hålla rätt fuktighetsnivå är det bästa skönhetstipset inför vintern, och det kan även förebygga problem med torra, kliande ögon.

2. Din andning

Att andas in torr luft kan kännas hårt och obekvämt, orsaka näsblod och torra ögon samt irritera luftrören som kan förvärra astma och allergi. En hälsosammare fuktighetsnivå gör luften bekvämare att andas, något som exempelvis är mycket viktigt för att få en god natts sömn. 

3. Din energinivå

Torr luft gör det svårare för kroppen att överföra syre från luften till blodet vilket kan leda till trötthet, huvudvärk och minskad koncentrationsnivå. Optimal luftfuktighet hjälper andningsorganen att fördela syre, vilket hjälper dig att känna dig mer vaken och full av energi.

4. Din hälsa

Alltför torra slemhinnor kan försvaga immunförsvaret vilket gör dig mer mottaglig för bakterier och virus som finns i luften. Det är därför vi ofta är mer förkylda under vinterhalvåret.

5. Ditt hem

Torr luft ökar dammbildningen i ditt hem och kan skada möbler och golv gjorda av trä. När luften är torr alstras det lättare statisk elektricitet vilket ger ökad risk för stötar.

Philips luftfuktare - fördelar

Slipp torr luft hemma med Philips luftfuktare

Med hjälp av Philips luftfuktare HU4813/10 skapas och behålls en optimal luftfuktighet på 40-60% hemma. En god luftfuktighet hjälper till att minska de besvär som kan komma med torr luft inne.

Läs mer om Philips luftfuktare här »


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons