Fråga Doktorn

Fråga   Kvinnlig hälsa

Fråga: Bakteriell Vaginos/Klamydia

Hej Doktorn! 

Jag har fått en klamydia infektion och får nu behandling med doxycyklin. Jag har illa luktande flytningar är har säkerligen en bakteriell vaginos samtidigt. Dessa har jag haft problem med tidigare. Läste att det kan vara rätt vanligt att man får detta på köpet vid klamydia. Kommer den bakteriella vaginosen att samtiigt behandlas med doxycyklin? Eftersom detta är antibiotika? Eller kommer jag att behöva behandla med flagyl efter avslutad doxycyklin behandling? Två antibiotika kurer efter varandra? Är detta bra? Det har nu gått ca 6 dagar efter påbörjad behandling mot klamydia och har förtfarande illa luktande flytningar.

Hur brukar man behandla detta?

Svar:

Bakteriell vaginos behandlas bäst med lokalt antibiotika (Dalacinkräm eller Zidovalkräm) eller eller kemoterapeutiskt medel (Donaxylvagitorier).

Dessa preparat är receptbelagda. Bakteriell vaginos beror på att tarmbakterier (som alltid finns i pyttesmå mängder i slidan) fåt övertaget och att laktobacillernba har minskat eller försvunnit. Laktobaciller (=mjölksyrebakterier) ska finnas i stor mängd och försvara slidan från andra bakterier.  Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.