Forum Svamp i underlivet


Återkommande svampinfektion

Jag är 67 år och har i fyra års tid besvärats av svamp i underlivet och fått flukonozol utskrivet i långa perioder. Jag har ingen diabetes eller andra sjukdomar så alla har ställt sig frågande till svampinfektionen.
Nu till min fråga, jag lider av benskörhet och har tagit veckotablett i tre år. Svampinfektionen kom i samband med att jag började med alendronat. Jag slutade med alendronat för lite mer än ett år sedan och nu har svampinfektionen försvunnit! Vet att effekten av alendronat sitter kvar i kroppen ca ett år efter att man slutat. Kan svampen vara en biverkan av alendronat eller är det bara en tillfällighet att den nu försvunnit? Vill gärna veta detta eftersom jag troligtvis kommer att börja en ny period av aldrenoat eller något annat preparat mot benskörhet.

Svampinfektion låter inte som de biverkningar Alendronat kan orsaka: https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20051115000014#side-effects

Hur har det gått - har du börjat med Alendronat eller något annat läkemedel mot benskörhet än och hur har det i sådana fall gått?

Svampinfektioner i underlivet kan ibland försvinna självmant, men det låter ju lite märkligt att det inte har blivit bättre trots att du har tagit Diflucan. Det kanske kan vara så att du behöver en starkare dos? Läs mer om detta här: https://www.121doc.com/se/svamp-i-underlivet/diflucan


Jag har ännu inte börjat med något nytt läkemedel mot benskörhet, väntar fortfarande på bentäthetsmätningen. Peppar, peppar så har jag inte haft någon svamp på flera månader om jag bortser från ett litet bakslag som jag behandlade med dactocort, som egentligen är mot fotsvamp men gynekologen har rekommenderat det.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons