Upprop mot sexuella trakasserier inom sjukvården

I samband med metoo-kampanjen har över 1 300 vårdanställda vittnat om sexuella trakasserier på jobbet. Genom sociala medier har kvinnlig vårdpersonal delat med sig av sina berättelser, vilket kom att resultera i ett upprop: Det är nog nu!


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-12-29
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons
Annons
Annons

Det är genom en sluten Facebook-grupp under hashtagen #nustickerdettill som kvinnlig vårdpersonal har delat med sig av sina berättelser. 1 309 vårdanställda vittnar om både verbala och fysiska trakasserier, övergrepp och våldtäkter på arbetsplatsen, där förövarna är patienter, brukare, anhöriga och kollegor.

Uppropet är ett sätt att säga att nu är det nog och att det är dags för de ansvariga att lyssna och skapa en trygg arbetsmiljö för alla.

    Källor

  • Dagens Nyheter - https://www.dn.se/nyheter/sverige/vardpersonalens-upprop-mot-sexuella-trakasserier-det-ar-nog-nu/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2017-12-29 12:36 (4 år sen)

    För min del tycker jag att jag får mycket kunnig vård eftersom jag har tre cancerdiagnoser. Kunniga specialistsjuksköterskor, kunniga läkare med stor erfarenhet och som prövar olika lösningar för min del. Har jag haft svåra biverkningar av någon medicin så har min läkare tänkt till och återkommit med ett annat sätt att medicinera, som ger mig mindre biverkningar. Alltså mycket nöjd.