Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Kvinnor mår sämre än män på jobbet


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-08

Annons

Kvinnor tvingas mycket oftare att sluta arbeta på grund av sjukdom än vad män gör, rapporterar SR Ekot. En satsning från Arbetsmiljöverket på arbetsmiljön ska nu vända kvinnors ohälsa på jobbet.

– Vi vet att kvinnor mår sämre på jobbet, har högre sjukskrivning, att de slås ut ur arbetslivet i förtid och vi vet att det till viss del är arbetsrelaterat. Och det är naturligtvis inte acceptabelt, säger Boel Callermo, projektledare på Arbetsmiljöverket.

Annons
Annons

Arbetsmiljöverket har fått ett treårigt uppdrag av regeringen att hitta sätt att förhindra att kviunnor slås ut från arbetsmarknaden på grund av arbetsmiljöproblem.

– Kvinnor är generellt mer sjukskrivna än vad män är, och man har särskilt höga sjukskrivningstal på arbetsplatser som är kvinnodominerade eller extremt mansdominerade. Ohälsan är lägst där jämställdheten är bäst, säger Boel Callermo.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.