Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Insemination för ensamstående blir verklighet


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-01

Annons

Idag åker svenska kvinnor till Danmark och andra länder för att insemineras. Men&nbsp snart kommer ensamstående att få rätt till insemination i Sverige nu när riksdagspartier valt att köra över Kristdemokraterna i frågan, skriver Dagens Medicin.

Eftersom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger ja finns det en tydlig riksdagsmajoritet för förslaget.

– Vi har tidigare lagstiftat om att ensamstående ska ha rätt att adoptera. Då känns rätten till insemination som en naturlig utveckling och en rimlig uppdatering av lagen, säger Mats Gerdau (M), ledamot i socialutskottet, till Dagens Medicin.

Annons
Annons

Barbro Westerholm (FP) som sitter i socialutskottet tycker att det är ett problem att svenska kvinnor idag åker till Danmark och andra länder för att insemineras. Hon tycker att barn ska ha rätt att få veta sitt biologiska ursprung.

– Den rätten har de i Sverige, men inte i Danmark, säger Barbro Westerholm.

Exakt när ensamstående kommer att få rätt till insemination i Sverige är ännu inte klart.

Vad anser du? Är det på tiden att ensamstående ska få rätt att insemineras i Sverige?
Kommentera direkt under artikeln!

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.