Nyhet | Kvinnlig hälsa

Inget samband mellan svår PMS och att utsattas för våld


Publicerad den: 2011-10-24
Författare: Redaktionen, Netdoktor.se

Annons

En svensk studie visar att svenska kvinnor med den svårare formen av premenstruella besvär (PMDS) har inte varit utsatta för våld i större utsträckning än andra.
– Eftersom att det finns antydningar från några studier om att kvinnor med svår PMS, det vill säga PMDS varit utsatta för våld som vuxna eller som barn, valde vi att titta på det. Vi kunde inte se att kvinnor med PMDS varit utsatta för våld i större utsträckning än andra. Anledningen till det tror vi har att göra med att de kvinnor vi studerat har sökt för sina PMDS besvär på en gynekologmottagning. I USA däremot blir kvinnor med PMDS ofta behandlade av psykiatriker och då får man kanske ett annat urval av kvinnor, säger Birgitta Segebladh, överläkare vid kvinnokliniken och på mödravårdsenheten i Uppsala.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu