Nyhet | Kvinnlig hälsa

Hushållsarbete påverkar kvinnor negativt


Publicerad den: 2008-11-04
Författare: Terese Alvén

Annons

Kvinnors sämre psykiska välbefinnande beror till stor del på att de gör mer hushållsarbete än män enligt en ny doktorsavhandling vid Stockholms universitet. – Jag blev lite överraskad av tydligheten i skillnaderna i välbefinnande, men också att så stor del beror på att kvinnorna gör mer hushållsarbete än män, säger sociologen Katarina Boye som ligger bakom avhandlingen. I snitt gör kvinnor tre gånger så mycket hemarbete trots att många kvinnor och män jobbar mer än heltid. Boye tror att få fler män att ta ut mer föräldraledigt kan hjälpa. – De fortsätter att ta en större del även efter att de har börjat jobba igen, säger Boye.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu