Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Folsyra kanske påverkar förtidiga födslar

Annons

Enligt en amerikans studie har forskare kommit fram till att B-vitaminen folsyra kanske kan halvera risken för att få förtidigt födda barn, före vecka 32. Totalt medverkade 35 000 kvinnor i studien där de själva fick uppge hur mycket folsyra de åt ett år innan graviditeten.
– Det här är en viktig studie, men alldeles för tidigt att kunna göra några rekommendationer utifrån, säger Vetenskapsradion Sven Cnattingius, professor i reproduktionsepidemiolog vid Karolinska sjukhuset i Solna.

Sven Cnattingius ser fram emot uppföljande studier för än så länge har forskarna inte kunnat skilja ut om det är nyttan av folsyra som bidrog till färre för tidiga födslar eller ett allmänt nyttigt beteende hos kvinnor som tar extra folsyra.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.