Nyhet | Kvinnlig hälsa

Berusad gynekolog gjorde kvinna steril

Annons

En 31-årig kvinna som år 2007 skulle opereras för ett utomkvedshavandeskap blev opererad av en berusad gynekolog. Läkarens oprofessionella agerande resulterade i att kvinnan blev steril. Läkaren som var chef för gynekologavdelningen på ett sjukhus i Sverdlovskregionen har nu dömts till fyra års fängelse. Enligt nyhetsbyrån Interfax ska läkaren ha insisterat på att få ta över operationen från en kollega, trots att han var berusad. Enligt uppgift var mannen så pass berusad att han vid ett flertal tillfällen ramlade omkull under operationen och skar bort organ som han inte skulle skära bort. Domstolen beslutade att läkaren ska vara avstängd från tjänst i tre år och betala ett skadestånd till kvinnan på motsvarande 145 000 kronor.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu