Nyhet | Kvinnlig hälsa

Akut brist på barnmorskor i sommar

Sommaren kan bli svår. I alla fall för dem som på ett eller annat sätt kommer att ha med förlossningsvården att göra. Det kommer nämligen att bli stor brist på barnmorskor i sommar.
Annons

Det går inte särskilt bra för landstingen att rekrytera barnmorskor inför sommaren. Det uppger Dagens Medicin, TT och TV4 Nyheterna. Endast Västerbotten ser ut att få tillräckligt med barnmorskor. I Västernorrland och Örebro exempelvis tvingas man hålla verksamheter stängda.

– Om vi går ihop får vi en möjlighet att låta våra anställda få sin semester, säger Jennie Liling Ståhl, områdeschef inom Region Örebro, till TV4.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu