Fråga Doktorn

Fråga   Kvinnlig hälsa

Fråga: Illamående förvärrat pga PCOS?

Hej,

Jag vet att finns ganska ringa information om PCOS och hur det påverkar kroppen vid exempelvis en graviditet. Men nu är det så, att trots läkare sagt att jag med största sannolikhet inte ska kunna bli gravid väntar mitt andra barn. Men min fråga är angående hur förra och denna graviditet utspelat sig. Jag mår nämligen förskräckligt dåligt, kräks flera gånger om dagen och blivit inlagd på sjukhus emellanåt för att vätskas upp. Är det möjligt att detta fruktansvärda illamående kan bero på/förvärras av att jag har PCOS?

Tacksam för svar!

Vänligen 

Westerp

Svar:

Hej!

Jag vet att informationen om PCOS är relativt sparsam. Men vill att du ska veta att din möjlighet att bli mamma är större än andra högt upp i åldern.

Vad roligt att du du blivit spontant gravid trots låga odds! Jag tror inte att ditt illamående är större pga PCOS. Har aldrig hört eller upplevt det. Inte heller läst ngn forskning om just det. Men som erfaren barnmorska kan jag säja att ditt illamående kan stå för det är ett annat kön än i förra graviditeten kanske, men det har jag absolut ingen evidens för, men jag vet att blivande mammor som har starka gravideitets molimina, (graviditetsbesvär) har mindre risk för att få missfall, dvs. att graviditeten sitter fast riktigt bra i livmodern. Var glad för det. En annan fråga är, har du samma pappa till detta barn? En ny pappa med nya gener i dig kan också påverka ditt graviditets måeende. Så håll ut, detta kommer att lägga sig och du kommer att må bättre.

Mvh Suzanne LindströmDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.