Fråga Doktorn

Fråga   Kvinnlig hälsa

Fråga: Fråga om risk för komplikation under och efter underlivsoperation.

Hej,

Ämnet som var närmast min fråga var inkontinens, men min fråga handlar inte om detta. 

Jag ska operera bort livmodern. Har sedan 10-tal år en uttänjd urinblåsa, pga behandlingsskada. Har återkommande UVI samt haft flertal njurbäckeninfl. Använder kateter. Är nu orolig för att operationen kan ge ökade problem med urinvägarna och urinblåsan.

Finns det risk för sammanväxtning efter operationen som påverkar urinblåsan? Finns det andra komplikationer som kan komma under eller efter operationen? Bör jag kontakta min urolog eller uroterapeut för att prata om mina funderingar eller är det onödig oro jag känner?

Tack på förhand. 

Svar:

Det är svårt att svara då jag inte vet varför du ska operera bort livmodern och hur gammal du är. Är det fråga om stora muskelknutor, kanske dom ligger väldigt nära urinblåsan. Operationen kan vara litet mer komplicerad än om livmodern är mindre. Men den läkare som opererar dig, måste je vara insatt i din situtaion och veta hur hen ska göra på bästa sätt. Det bästa vore om din urolog och den läkare som ska operera dig, tar kontakt med varandra före operationen. Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons