Fråga doktorn

Fråga   Kvinnlig hälsa

Fråga: Jag tycker det ser ut som att jag har dålig konvertering av Levaxinet. Vad tycker du?

Hej Kenneth,

Jag är jättetrött, går upp i vikt, har dåligt minne mm, men min läkare säger att mina sköldkörtelvärden är bra. Jag äter just nu Levaxin 100/75 och tar tillskott på selen, zink, d-vitamin, B12, folsyra, järn och c-vitamin. Vad kan jag göra för att må bättre?
Mina senaste värden:

TSH: 1.4 (0.3 - 4.2)
fT4: 16.3 (12 - 22)
T3: 4.0 (3.1 - 6.8)
Kortisol: 345
Ferritin: 89 (7-120)
D-vitamin: 64 (>50)
Zink: 11 (8-15)
Kobalamin: 744 (150-700)
Blodstatus, leverprover, blodsocker, calciumjon mm är normalt.

Jag tycker det ser ut som att jag har dålig konvertering av Levaxinet. Vad tycker du? Vad kan jag i så fall göra åt det?

Tack!

Svar:

Hej Ebba!

 

Håller med dig, det finns möjlighet att öka till minst 100 mcg varje dag och ev även få testa Lio, om läkaren är inne på samma linje.

 

 

 

Lycka till/Kenneth 


Besvarade frågor under chatten

Denna fråga blev besvarad under expertchatten Läkaren svarar på dina frågor om sköldkörtelrubbningar. Nedan listas andra frågor besvarade vid samma tillfälle.

Fråga Besvarad
hypotyreos - naglar som spricker och skivar sig

2019-04-12 | 14:31

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Kick av levaxin?

2019-04-12 | 13:57

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Dålig konvertering av Levaxinet?

2019-04-12 | 13:55

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Hypotyreos-symtom, men mina blodprovsvärden ligger inom referens

2019-04-12 | 13:45

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Problemet med sköldkörteln - Vad bör testas?

2019-04-12 | 13:30

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Mår bättre av högre dos - men läkarna vill sänka

2019-04-12 | 13:21

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Hypotyreos - Är dosen för liten eller för stor?

2019-04-12 | 13:11

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Först bättre med Levaxinet men nu är det inte bra alls.

2019-04-12 | 13:02

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Inom referensvärden men otroligt trött

2019-04-12 | 12:56

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Jodtillskott kontra högt TSH

2019-04-12 | 12:56

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Hypotyreos och starkt försämrad hårkvalite.

2019-04-12 | 12:15

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Har min sambo någon sköldkörtelrubbning?

2019-04-12 | 11:27

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

fritt T4/T3

2019-04-12 | 10:22

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Bli frisk från hypotyreos?

2019-04-12 | 09:14

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck

Biverkningar av levaxin?

2019-04-12 | 09:06

av Sköldkörtelkliniken på MediCheck


Annons
Annons
Annons