Forum Kvinnlig hälsa


Forumtråd: SKÖLDKÖRTELN

Hej. 
Varför har ni inget forum om sköldkörtelsjukdomar? Otroligt många drabbade, hur många som helst som mår superdåligt och massor av läkare som inte lyssnar! 
Skrämmande många lider enormt när de varken orkar med familj och barn/jobb eller ens sitt liv! Själv hade jag 108 symptom på u derfunktion i sköldkörteln efter 16 år med Levaxin. Fick leta länge innan jag fick nån som skrev ut naturligt sköldkörtelhormon. Blev snabbt mkt bättre. Läkarna längs vägen vägrade lyssna, vissa lade på luren i örat på mig när jag nämnde "naturligt sköldkörtelhormon", Vissa fnös att detta hade minsann inte skrivits ut av henne o kommer inte att skrivas ut, men betalt tog hon. Arroganta, okunniga och konservativa läkare inom området finns det gott om. Vill man vara en nnågorlunda välmående patient måste man läsa på och lära sig-massor. Detta känns dock som att bestiga kebnekajse när man är sjuk i thyrodea, hjärnan är grötig, vikten ökar konstant, slemhinnor torkqr ut, håret tunnas ut, lederna värker, man är ledsen, arg, trött, trött, trött! Lägg sen till att läkarna säger; nej d6tt bl7dprov visar ju att du mår bra. Sen antyder de allt mellan lathet och inbillade kvinnosyndrom.Läs på i sköldkörtelföreningarnas forum, detvär skandal, milt sagt, hur dessa människor behandlas än idag!
Förr låstes de in på sjukhus med galler, då de var lite aggressiva och depressiva, och där fick de väl då dö till slut. Idag vet man att denna körtel skapar hormoner som påverkar HELA dig och din kropp. Men när den komplexa människokroppen inte följer mönstret i skolboken tar det stopp hos de flesta läkare där ute. Thyroid.se gott folk. Mvh N.N/väsby

Jag fyller på i klagokören om läkarnas brist på engagemang.
Jag visste ingenting om den nya regeln, där myndigheterna  har infört att läkarna på vårdcentraler bara behöver ägna sig åt patienten i 15 minuter, även om problemet inte åtgärdats. Om patienten behöver mer tid så får denne betala för nya 15 minuter 350.- varje gång.
Detta berättade en vårdcoach för mig. Min egna erfarnhet bevisar att så är fallet.
Det verkar också som att jag som patient som inte kan någonting om sjukdommar och som aldrig tidigare varit sjuk i mitt 75 åriga liv, själv måste ta reda på vad det är för fel på mig och sedan be på mina bara knän att läkaren gör en undersökning.
Efter många och långa antibiotikakurer under ett helt år på grund av sjukhusslarv med rengöringen innan hjärtklaffsoperation som resulterade i olika sorters infektioner  som man trots flera operationer inte fick bort förrän en professor nio månader senare skar bort hela framsidan och ersatte  vävnad från sidorna.
Man gjorde visserligen en gluten, laktos och sköldskörtelutredning på mig ett halvår efter operationen 2012 för att utreda mina ideliga tarmproblem. Jag vill påstå att jag fortfarande har problem med någon av dem.
Jag fryser fast jag har 25 grader i hemmet. Jag vrålbantar utan att gå ner i vikt. Jag som i hela mitt liv vägt 70-73 kg vägde helt plötsligt 87.5 kg. Jag svettas på huvudet och överkroppen på nätterna så örngottet är plaskvått, så jag tvingas tvätta örngott flera gånger i veckan.
Husläkaren remitterade mig till deras diateist som tog 350:- för att prata i 15 minuter med ett meddelande. Jag har inget tips att ge dig. Inte hon heller.
I första hand misstänker jag antibiotikakurerna och kanske Waran och Bisoprololmedicinerna jag går på som förstört sköldkörteln. Detta vet husläkaren om utan att göra något åt problemet.
 
Har någon här på Netdoktorn hört om dessa problem. Berätta. 
Tack.
 
 


Man kan ingenting inom västerländsk medicin om sköldkörteln och ännu mindre än binjurarna. Man får söka sig privat.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons