Forum Kvinnlig hälsa


Orolig vän

Hej. Jag är orolig för min kompis. Hon berättade häromdan att hon inte haft mens på 2 månader och att hon annars har regelbunden mens. Hon är 110% säker på att hon inte är gravid så jag drog slutsatsen att det måste bero på oro eller stress. Har jag rätt? Hon har inte viktproblem heller så det måste vara något annat. Vad kan det annars vara? Finns det någon sjukdom som min stackars vän har råkat ut för? Någon som är/ har varit i samma situation?

Hej! Min vän har liknande och har fått röntga huvudet. De fann en förändring på hypofysen och man utreder så bl.a. prolaktin. Det ger upphov till mensförändring, nedsatt sexualitet, trötthet och mental tröghet. Bero ofta på en godartad tumör i hjärnan som kan krympas med en medicin. Kolla upp prolaktin på google. Annars kan det vara en störning i könshormonerna (östrogen) eller stress eller ätstörningar eller... Det kan vara så mycket. Lycka till!!


Det du skrev sköldis stämmer lite in på mig, gah önskar man inte var hypokondriker. har säkert inte prolaktin men vem vet liksom.... :P

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons