Forum Kvinnlig hälsa


Operation av livmodern.

Hej! Jag ska nu den 24 maj operera bort min livmoder och undrar nu om någon annan har gjort liknande operation. Dom frågade om jag ville ha kvar livmodertappen eller inte.. Är den kvar får man gå och göra cellprov tar man bort den slipper man cellproven. Vilken har ni gjort? Hur mådde ni efter operationen? Börjar bli lite nervös eftersom jag fick reda på tiden rätt långt innan. Tacksam för alla svar. P.S. Har bestämt mig så försök INTE att övertyga mig att inte göra operationen. Tack D.S

Jag har genomgått en sådan op för ca 8 år sedan. Var 34 då. På mig tog de bort hela livmodern men jag behöll äggstockarna för hormonernas skull. Den tog 25 min. Jag hade väldiga problem med blödningar pga myom och blodvärdet var 74 så det var inte konstigt att man var lite trött ibland. Jag åt en omgång järntabletter innan op så att jag skulle komma på fötter. Efter op så fick jag mitt liv tillbaka. Visst lite kämpande efteråt men efter ca 2 mån var all helt ok. Har du liknande problem så rekommenderar jag en op. Men glöm inte för allt i världen att graviditet är uteslutet eftråt. Jag valde bort barn pga att min livmoder var så trasig innuti pga myomet så risken för missfall var så gott som 100%. Jag känner mig inte mindre kvinnlig för att jag inte har livmodern kvar, Det är inte där kvinnligheten sitter. Lycka till med op. Inget att oroa sig för.


De enda jag har tagit bort är myomer bakom livmodern fast jag ville ta bort hela livmodern för vi har ärftlig livmoderscancer,äggstockcanser och bröst men de på kk tyckte att jag är förung för att ta bort livmodern jag är 30 år har inte fött barn de är därför. lycka till med din operation hur gammal är du ?


Maddisen: Jag är 28 år och det har tagit närmare 8 år för dom att förstå att jag ville göra denna operation då jag har problem med återkommande cystor som va lika stora som ägg. Har gjort titthålsoperation för cystorna tidigare och tillslut kom läkarna fram till att jag får cystorna pga p-piller mm. Jag och min man fick komma och förklara att vi inte vill ha barn. Dom är väldigt nervösa över att man ska ångra sig. Men om du inte vill ha barn så tycker jag att du ska trycka på dom om du vill göra en operation då jag tycker du har bra argument för att få den. Men tanke på din familjs sjukdomshistoria. Monx: Har du kvar livmodertappen så du få gå och göra cellprov eller tog dom bort den med? mina äggstockar ska vara kvar. Tack för att ni skriver.


Tog bort livmodern för två år sedan pga jätteblödningar som inte gick att få ordning på med hormonbehandlingar,skrapning eller spiral-det blev jättebra!! opererades vaginalt,var på sjukhuset ett dygn,sjukskriven en vecka. Har inte några negativa effekter alls! Allt fungerar toppen-Har äggstockarna kvar så hormonerna fungerar som förut,jag kan känna när jag skulle haft mens,gott att slippa...behöver ju inte planera alls,vilket ändå alltid sket sej.. Har bara fördelar med min operation! Lycka till o oroa dej inte!//Susanne//


mammut: det va ju skönt att höra. Tyvärr fick jag besked i dag bara 5 dagar innan min operation att dom va tvunga att ge min tid till en mer akut kvinna så dom flyttade fram min tid till den 28/6... jobbigt när dom kommer och säger en sån sak så nära inpå... men om dom fick återbud va jag den första att få tiden... men det händer ju inte så ofta sa läkaren... suck.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons