Forum Kvinnlig hälsa


Någon som opererat Hallux Valgus (sned stortå)?

Jag vill gärna höra synpunkter från er som opererat Hallux Valgus. Synpunkter som hur nöjd du är, hur lång läkningstiden var, vilka hjälpmedel som behövdes under läketiden. Jag är tacksam för all information och tankar du har om detta.

Hej!
Jag har opererat bada min fötter för hallux valgus. Första operationen för trettio år sedan och den andra för ca tretton år sedan. Båda operationerna var lyckade men den fot jag opererade först har delvis fått tillbaka sin snedställning, dock utan smärta som följd. Jag blev sjukskriven helt i sex veckor och ca 4-5 veckor fick jag använda kryckor. Smärtstllande tabletter bara första dagen sen valde jag att ha ont istället för att ta taletter. Det gjorde mest ont att trampa ned med foten på golvet.
Det är lång konvalecens och foten är svullen ganska länge. Det tog minst sex månader innan svullnaden var helt borta vid första operationen, lite kortare tid vid den andra. Jag har aldrig ont längre som jag hade innan jag opererade mig. Jag ångrar inte mina operationer även om det tog lång tid innan jag kunde ha vanliga skor igen. 
Fundera på saken och lyssna med din läkare hur erfaren han/ hon är!
Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons