Forum Kvinnlig hälsa


Kränkande behandling

Jag är 70 år gammal och motionerar och känner mig ungdomlig. På senare år har jag fått en del krämpor som framfall, urininkontinens, polyper i näsan som ger svår nästäppa, tarmproblem, järnbrist. Jag har haft turen att tidigare vara väldigt frisk. Eftersom jag har olika sorters krämpor besöker jag olika mottagningar. En del personal är mycket snälla och hjälpsamma men det finns en del personal som verkligen uppträder mycket illa och jag känner mig väldigt kränkt. Jag svarar för mig på ett korrekt sätt men då blir dom ännu elakare. Jag gjorde ett stort misstag att byta läkare och det känner jag att jag straffas för nu. Det blev riktigt  jobbigt. Är det vanligt att man behandlar patienter illa om man byter läkare? Jag bytte läkare därför att jag inte fick någon hjälp. idag blev jag riktigt illa behandlad av en sköterska på en gyn mottagning. Man blir verkligen deppig när man blir illa bemött. 
 
 

Det är ganska vanligt att äldre människor undervärderas och behandlas illa. Jag har ännu inte mött det i vården men väl i många andra sammanhang. Ser man ungdomlig ut tycker de flesta att jag ska klara av sådant som jag kunde förr men inte nu. Får de se mitt födelsedatum blir det tvärt om. I affärer, banker, i folksamlingar är det sämre ställt. Jag går till kända affärer, undviker banker och folksamlingar. Det är inte lätt att bli gammal.
Anna-Lisa 76 år


Fy vad jag blir ledsen när jag hör detta. Ett tips är att ta med en vän eller anhörig som du litar på. Det är svårare att vara otrevlig när det är 2 som hör vad man säger. Hoppas allt ordnar sig. Mvh


Tyvärr finns det sanning i ditt inlägg , een  läkare kallade min mor för missbrukare , för hon hade sömn medicin och värk. röntgen visar också skada på rygg efter arbete. Svårt att sova vanligt fast att kalla henne missbrukare för 2 visserligen nark klaassade i sverige fast söderut vet jag att värk med ej är klassad i stort sett bara sv i EU som gör det. Hon kände sig kraftigt kränkt efter det besöket.
Kan knappt ta bussen för unga tar platserna först och risken att falla blir uppenbar och företaget pressar dom som kör så det blir start och nedsänkning så jag fattar knappast vänligt mot äldre och om det blir bättre , tyvärr tror jag ej det.
Politiker de kan göra något fast de känner väl någon så får de färdtjänst eller betalar de taxi med dom lönerna dom får och aldrig blir sjuka.


menar politikerna fixar åt de sina.
 


Ja i mitt fall blev situationen mycket sämre när jag byttade läkare och vårdcentral.  Inn i mellam undrar jag om det finnes läkare mafia i sverige så frusturerad är jag nu.
Det är mycket illa tycker jag om man må ha med sig anhörig om man skal till läkaren - vad är dette - nazi sverige ?
Kan inte utbildade personer uppföra sig her i landet ?
Nei jag är arg.!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons