Forum Kvinnlig hälsa


Forumtråd: Klimakterie &/eller blodtrycket?

Kan jag hamnat i klimakteriet eller är det kanske problem med blodtrycket? Är 39 år & för 5 år sedan gjorde jag en hystirectomy pga livmoderhals cancer. Har äggstockarna kvar. Har senaste 6 månaderna grad vis oftare & oftare fått stunder där jag växelvis fryser lite men känns varm på huden & sen känner mig jätte varm men är iskall & klam på huden. Oftast mår jag oxå välldigt illa då. Detta sker oberoende om jag är aktiv eller inte.
Kan lägga till att sedan min op så har jag gått upp kanske 20 kg i vikt till strax över 90 kg & ökat byst storlek från D till G kupa. Jag är 179 cm lång.

Hej!
Jag vill tipsa dig är att kolla dessa länkar för där finns frågor och svar från många andra i din situation. På Hormoni kan du registrera dig och då läsa alla frågor och svar som har med obalanser i hormonerna att göra.
http://hormoni.se/
http://www.femalebalanceshop.com/progesteronkram-progesterall
http://hormonharmoni.se/
Se även till att få i dig mycket vitaminer och mineraler. Det är viktigt för att kroppen ska kunna ha en normal hormonbalans. De flesta kvinnor har dessutom brist på järn även om blodvärdet (Hb) är bra. Är du intresserad så kan du uppsöka en näringsterapeut för att kolla näringsstatus, och har du möjlighet till något som heter frekvensanalys på din hemort så är det ett bra och enkelt sätt att hitta näringsobalanser. Vitaminer och mineraler köper du hos en hälsokostbutik. Apotekets vitaminer innehåller tyvärr alldeles för små mängder.
 Se gärna mitt inlägg om järn som jag skrivit tidigare och hur viktigt det är för att kroppen ska fungera normalt. http://www.netdoktor.se/allmant/diskussioner/Alla-kvinnor-borde-testa-sina-jarndepaer/
Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons