Forum Kvinnlig hälsa


Hypotyreos???

Jag har ett stort problem som jag önskar att någon kunde hjälpa mig med.
I min släkt finns det väldigt många med Hypertyreos och hypotyreos. Min ena syster har hyper och min andra har kronisk inflammation.
Jag har tagit prover 2 gånger under ett år. De säger att mina värden är "lite låga men inom det normala". Nu är problemet att jag mår inte bra. Jag är extremt trött, har gått upp i vikt ca 25 kg på två år. Jag har torr hud, oregelbundna hjärtslag, tappar hår och det knakar i halsen när jag sväljer. Jag har värk i rygg och höfter, inflammation i knä. Men är inte frusen.
Det senaste året har jag fått gått ner i arbetstid då jag inte orkar jobba mer än ca 50 %.
Jag blir gaaaalen. Jag har försökt att gå ner i vikt och bara ätit små portioner, nyttigt, lite kolhydrater osv. Men står bara still, eller ännu värre går upp i vikt.
Men enligt läkaren är jag fullt frisk.
Min syster har tagit samma prover som jag, de visade inget. Så tog hos ett annat prov (TpoAK, tror jag det hette) där hade hon skyhöga värden och fick börja medicinera direkt. Min läkare verkar dock inte tro på detta när jag berättar det.
Finns det någon därute med erfarenhet av sköldkörtelrubbningar som kan hjälpa mig. Kan jag kräva att få ta provet som min syster tog?

Vill du posta dins provsvar, med referensvärden?
 
Problemet är att läkarna vill vara så hemskt veteskapliga att de glömmer sin uppgift, att vara till nytta för patienten. Sköldkörtelvärden är individuella, så referensvärdena är inte så användbara på individnivå.
 
Jag tycker att du ska byta läkare. Med hereditet och låga värden är det självklart att följa upp med antikroppar, särskilt som du inte bara har symptom utan faktiskt är sjuk.


Snälla! Vänta inte längre med att byta läkare. Om så behövs byta vårdcentral. Kom ihåg att man kan inte neka dig en Second Opinion från andra läkare. Lycka till!


Tack snälla ni. Jag ska försöka en gång till på samma vårdcentral me annan läkare.
 


Fråga efter remiss till en specialist på metabol.
Där får du rätt diagnos och behandling. 


Fast vilket prov är det som är lågt? I de flesta hypofall pratar man ju istället om "högt TSH" men du kanske syftar på T3 och/eller T4.Jag har förhöjt TSH, jag har både TPO-antikroppar och TG-antikroppar, men jag får ändå ingen hjälp vilket tyvärr mer verkar vara regel än undantag. Jag hoppas dock för din skull att du är ett undantag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons