Forum Kvinnlig hälsa


Forumtråd: Hypotyreos trots att läkaren säger nej?

Hejsan! Jag har de senaste 3 åren haft lite bekymmer som jag sökt vård för ett flertal gånger. Under dessa åren har mina problem bestått av att jag är trött oavsett hur mycket eller lite jag sover, jag känner mig otroligt nedstämd och utmattad hela tiden, huvudvärk och yrsel, känns som jag får ”blurrig” syn och grus i ögonen, värk i muskler och leder och då framförallt i bröstkorg, rygg och nacke, karpaltunnelsyndrom, kass mage (ena dagen förstoppad andra dagen får jag springa akut flera gånger), ont i halsen och känsla av en klump i halsen och jag sätter i vrångstrupen ofta, jag har svårt att somna men kan sen sova stött i 10-12 h om jag inte väcks av något, humörsvängningar, alkoholintolerans, katastrofalt hår och torr och kliande hud, viktökning om jag inte svälter mig själv och på toppen av det även noll till sexlust. Jag känner i hela kroppen att något är fel men kan inte sätta fingret på vad, känns ungefär som att jag konstant går runt bakfull.

När jag sökt vård har jag diagnostiseras med karpaltunnelsyndrom (vilket jag opererades för och ena handen blev bra medan den andra fortfarande domnar), tietze syndrom, stress och IBS. Men det går aldrig över oavsett vad jag gör och vilken behandling jag än får. När jag själv tog upp hypotyreos då min mor sa att det liknade symtomen som min mormor hade när hon fick det så viftade läkaren bort det, men jag lyckades iaf få ta prover. De visade då för ca 2 år sedan
THS: 2.9
T4: 20.7
T3: 7.9
Alla andra värden som togs såg bra ut och låg väldigt jämnt inom referensvärdet. Och eftersom referensvärdena på de proven ovan också låg inom det referensvärdena de hade så konstaterades att jag inte hade hypotyreos och de gav mig då de andra förklaringarna till mina symtom.

Är det möjligt att jag kan ha det ändå och borde jag söka vård igen och be dem ta prover igen? Känns som att det är lönlöst att försöka få dem att inse och tro på det man känner utan att de säger: ”det är stress”.

Eller känner någon igen symtomen och tror det är något helt annat?

Tack på förhand!

Hoppar med här, har nästan en identisk fråga. Har bokat en ny undersökning om en mobbad, testade annars för ca tre år sedan utan resultat men nu har alla symptom blivit bättre plus att jag tappar sjukt mycket hår.


Hej Camilla92

Du skriver att du märker eller har märkt av alkoholintolerans. Jag är nyfiken på hur detta har yttrat sig för dig? Jag har själv haft en mängd konstiga symptom det senaste året, och misstänker också något med sköldkörteln trots att läkaren säger att värdena är ok.


Prova att äta glutenfritt några månader. Hade liknade symtom som dig och det blev allt bättre när jag började glutenfritt! Troddde också jag hade hypotyreos.
Dålig vitamin upptagning och skadade tarmar kan ge en ganska många hälso problem.


Hej Camilla,

Kan man nå dig på någon email adress? Är ungefär i samma sits som dig.

/Vincent


Finns två alternativ vad det där kan vara som jag ser det. 1. Candida överväxt 2. Nåt tandproblem .
Jag har ganska mycket av det där och jag har candida och dessutom tandproblem också.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons