Forum Kvinnlig hälsa


Hormoner?

Hej! Jag har typ ett problem, jag är 23år och har aldrig haft problem med typ finnar eller något sånt, jag har alltid varit normal då det kommer till växt och pubertet och allt sånt där. Men nu då jag är 23 har jag fått massa finnar, inte bara i ansiktet utan på överarmarna, ryggen, brösten och jag förstår inte varför. Jag duchar typ nästan varje dag, testat olika lotions, olika rengöringsprodukter men det fungerar inte.. Dessutom så har jag blivit lixom "hungrigare" jag är sugen på något hela tiden. Min mens är normal och jag äter inga p-piller och är inte gravid. Dessutom trots att jag e hungrig konstant så verkar jag gå ner i vikt... ( har alltid haft några extra kilon ) Vad är det för fel på mig? Det är något som händer. Tacksam för svar! Mvh / kokostopp

Äter du mer om du är hungrigare, och ändå går ner i vikt? Hur länge har det varit så?


Ja det verkar så, har varit så i ca 1-2 månader.


Äter du mkt socker, kolhydrater, vitt bröd och liknande?


Hej! Nej inte speciellt mycket socker eller snabba kolhydrater.. bara ibland.. men försöker vara återhållsam med socker eftersom jag tidigare har haft lätt att gå upp i vikt.. men nu går det åt andra hållet, vilket är bra på ett sätt, men det känns lite onormalt.. vet inte om det är relevant för detta men upplever det som mitt hår ser mer risigt ut också det som växer ut, dassigt i färgen.. men det kanske inte har något samband.


Äter du mkt frukt då? Socker, kolhydrater och även för mkt frukt kan nämligen ge finnar. Vart sitter finnarna i ansiktet, ngt särskilt område som är värst? Får du i dig vitaminer och mineraler varje dag?


Jag vet inte om jag äter mycket vitaminer, men jag brukar ta sånna där brustabletter några gånger i veckan. Frukt äter jag varje dag, men inte jätte mycket, typ en apelsin till mellanmål eller så. Idag var typ en vanlig dag i kostväg, frukost -gröt. Lunch- bulgursallad. Middag har jag inte ätit än.. men utöver det typ 3-4koppar kaffe och en aftereight. samt en risifrutti till mellanmål. Finnarna har dykt upp överallt. ansiktet, överarmarna, ryggen som är det värsta också.. Allt känns ganska konstigt.. viktnedgången, finnarna och att jag är hungrig hela tiden, ibland även fast jag precis ätit.. så jag försöker att inte äta jämt fastän jag känner så.. för man blir så trött.. och det är ganska oekonomiskt.


Låter ju som om du äter rätt bra iaf gröt och bulgur av dagens, sen vet jag ju inte hur andra dagar ser ut. Det borde ju även göra dig mer mätt eftersom det är mkt fibrer. Sen ska man ju äta regelbundet, 3-4 timmar emellan, nötter är bra som mellanmål. Rör du dig mer än vanligt nu då? Har du finnar över hela ansiktet, eller tycker du att ngt område är värre, tex längst med käkbenet, eller pannan osv...? Har det hänt ngt annat i ditt liv nu när detta började, utöver det vanliga, nytt jobb, stressad osv... Svara gärna på så mkt som möjligt och så tydligt du kan så kanske vi kan komma till botten med vad det är. Vill du inte skriva öppet här kan du skriva ett privat meddelande till mig. Kram

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons