Forum Kvinnlig hälsa


Hoppa över hjärtslag

Hejsan! Jag har en fråga angående hjärtat. Märkte för ett tag sen att mitt hjärta hoppar över slag (eller det känns så i alla fall). Det förekommer också att jag känner att mina hjärt/pulsslag slår så hårt att jag liksom tänker på det. Dessutom har jag känt mig yr till och från nästan varje dag i några veckor. Jag fryser ganska lätt vilket jag inte brukar göra annars. Känner mig också illamående och allmänt trött och matt. Jag har också lågt blodtryck, vet inte om det kan ha någon betydelse men kanske värt att nämna. Är det någon som känner igen sig eller vet vad det kan vara? Borde jag kanske gå till en läkare eller är detta vanligt? Med vänliga hälsningar Nathalie, 20

Ångest? Ångestattacker blir ju vanligare och vanligare..


brderlineÅngest? Ångestattacker blir ju vanligare och vanligare.. Nä det kan nog inte vara det.. Har haft det när jag var yngre så känner igen det så har uteslutit det..


Hej Nathalie! Jag tycker du ska gå till din vårdcentral och ta upp ditt problem med en läkare. Är väldigt vanligt att ha ett hjärta som hoppar över slag. Men helt ofarligt säger läkarna. Själv hade jag Så stora problem med detta att läkarna fick sätta in hjärt medicin för detta. Och nu pumpar och slår hjärtat regelbundet som aldrig förr! :) Lycka till!


Hej! Föreslår att du går til VC för några enklare prover. Symptomen kan även stämma på något med sköldkörteln.


Hej Fnatta! Att hjärtat slår s.k extraslag, är helt normalt. När min ångest var som värst, kunde jag höra mina hjärtslag otroligt tydligt. Kunde inte sova ibland bara för att jag hörde hur det lät.. 
Lågt blodtryck resulterar ofta i yrsel, även trötthet. Men mina rekommendationer är att du går till läkaren, du kan behöva medicin som höjer ditt blodtryck om det nu är det som är felet. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons