Forum Kvinnlig hälsa


Forumtråd: Har panik hjälp!!

Hejsan doktorn! 
Jag är en 18 årig tjej som går sista året på gymnasiet. Jag har sedan slutet av sommarlovet varit sjuk nästan konstant. Det är illamående, huvudvärk, feber då och då, lös i magen (inte alls ofta), överhettning och kallsvättningar. Har varit väldigt förkyld också ett bra tag (inte just nu), hostat, ont i halsen och örat. Jag är väldigt aktiv, spelar fotboll och gymmar, och det har blivit väldigt jobbigt med andningen på senaste tiden (har kollat om jag fortfarande har astma, men doktorn sa att jag hade vuxit ifrån det). Kan bli anfådd, svettas och bli väldigt varm bara av att gå upp för trapporna i skolan.l Hade oskyddat samlag i april, men har gjort graviditetstest och det visade negativt (har fått min mens när jag ska, går på p-piller och brukar hoppa två månader). Har även gjort tester för hiv, klamydia osv, men de sa att jag var helt frisk. Har även tagit väldigt många andra tester som gluten, kolla vita blodkroppar osv, även där visar svaren att jag ör frisk. Var hos doktorn idag och tog prover för att kolla sköldkörteln, väntar på svar. Jag går såklart in på nätet och kollar massa sjukdomar och blir väldigt nojig och får panik. Ingen vet vad felet är och börjar få lite panik nu. Jag kan väl inte vara gravid? Ser ingen skillnad på min mage och min aptit har minskat mer än ökat (mår illa ibland när jag äter). Väldigt tacksam för svar!!

Hej! Du ska absolut kräva att få kolla dina järndepåer! Blodprovet heter ferritin. Om du tränar mycket så behöver det ligga på minst 50. (Googla på ferritin och löpning) . Be att få se provresultatet och nöj dig inte med att läkaren säger att det "ser bra ut" för dom är nöjda bara man ligger på undre gränsvärde som är 10. Mitt värde låg på 36 så jag har ätit järntabletter i 5 månader och det har nu gått upp till 72. Jag mår toppen nu och har mycket ork och min matlust har kommit tillbaka. Det är jättevanligt med järnbrist hos kvinnor. Googla på järnbrist så får du veta mer!


Läs även mitt inlägg här på forumet "Alla kvinnor borde testa sina järndepåer". Du får scrolla ganska långt ner i listan av inlägg. Jag tror dy kommer att känna igen dig när du läser det :) Lycka till och stå på dig för att få ferritinprovet taget!!


Hej! Du ska absolut kolla dina järndepåer! Blodprovet heter ferritin och om du tränar mycket ska det ligga på allra minst 50, helst högre. Nöj dig inte med att läkaren säger att det ser bra ut gör dom är nöjda bara man ligger på undre gräns som är 10. Jag hade ett värde på 36 och var helt slut. Nu ligger jag på 72 och mår prima. Jag har ätit järntabletter i 5 månader. Se mitt gamla inlägg här på forumet " Alla kvinnor borde testa sina järndepåer" ( du får scrolla ner ganska långt ) . Det är vanligt med låga järndepåer hos kvinnor så stå på dig! Ungefär 40 % av alla kvinnor har järnbrist och det kan ge mycket konstiga symptom. Googla på järnbrist så får du veta mer.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons