Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Barnmorska svarar på frågor om kvinnlig gynhälsa i nytt forum

Smärta vid samlag, torra slemhinnor, klimakteriebesvär eller återkommande svampinfektioner? I ett nytt forum i Netdoktor Aktiv patient kan du ställa frågor om kvinnlig gynhälsa till en barnmorska och diskutera ämnet med andra. Att delta i forumet är helt kostnadsfritt. 


Publicerad den: 2022-11-01

Annons

Söker du en plats där du anonymt kan diskutera kvinnlig gynhälsa med andra och där en sakkunnig barnmorska kan komma med tips och råd om hur du ska få bukt med dina problem? Då kanske Netdoktors nya forum om kvinnlig gynhälsa är något för dig.  

Logga in och ställ en fråga till barnmorskan

– Vi ville skapa en digital plats där man som besökare kan diskutera problem och åkommor som förekommer i exempelvis livmoder, slida och äggstockar, säger barnmorskan Andréa Dahlman och fortsätter:

– Som barnmorska finns jag dessutom med i forumet och kan svara på frågor och funderingar som ställs. Jag kan också ge råd om var man kan vända sig med sina problem, om man skulle behöva ta kontakt med vården. För att alla ska kunna prata fritt om sina problem eller funderingar är det också möjligt att vara helt anonym i forumet, säger Andréa Dahlman.

Annons
Annons

Netdoktor Aktiv patient och forumet om kvinnlig gynhälsa fungerar dock inte som en digital vårdcentral och Andréa Dahlman kan varken diagnostisera, ge en så kallad second opinion eller remittera någon i forumet eftersom vi inte är en digital vårdcentral och för heller inte någon journal.

– Det är främst en plats för samhörighet, kunskapsutbyte och stöd, säger hon. 

Andréa Dahlman är legitimerad barnmorska sedan 23 år tillbaka och har erfarenhet från ungdomsmottagning, gynmottagning, mödravård, förlossning, BB och BVC. Idag arbetar hon på Bonnier Healthcare som projektledare för sajten Netdoktor Aktiv Patient. 

Öka dina kunskaper om behandlingar och rättigheter

Netdoktor Aktiv patient är en låst del av Netdoktor.se där personer som lever med kroniska sjukdomar och problem har möjlighet att öka sin kunskap om behandlingar och rättigheter. 

Annons
Annons

I Aktiv patient finns som sagt också olika forum där man kan dela sina tankar och funderingar med andra i samma situation. Förutom forumet om kvinnlig gynhälsa, finns även forum för om diabetes, psoriasis och psoriasisartrit, bröstcancer, atopiskt eksem och multipelt skleros. 

I Netdoktor Aktiv patient hittar du också Journalhjälpen, en tjänst som finns 

till för dig som vill få en förklaring på begrepp och ord som står skrivna i din journal. Att bli medlem i Netdoktor Aktiv patienten är helt kostnadsfritt och man loggar enkelt in med sitt BankID. 

– Målet med Netdoktor Aktiv patient är att stärka enskilda patienter, deras självförtroende och i deras kunskap om sin egen sjukdom och eventuell behandling, säger Andréa Dahlman. 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Elisabet 2023-05-5 13:26 (12 månader sen)

    Hej! Jag har efter bröstcancer behandlats i 10 år med Letrozol . Mina slemhinnor är sköra och jag har behandlat mig med olika hormonfria krämer i slidan. Vad kan jag ta nu utan risk att få återfall för att inte få smärta vid samlag? Tacksam för tips!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.