Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Sverige har sämst kontroll på skönhetsoperationer


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-05-16

Annons

Sverige är ett av de länder i Europa som har sämst kontroller när det gäller skönhetsoperationer, rapporterar SVT Rapport. Varje år drabbas många svenskar av misslyckade behandlingar och nu överväger Socialstyrelsen om plastikoperationsmarknaden ska regleras.

Ulf Samuelsson, ordförande i SFEP, Svensk förening för estetisk plastikkirurgi, menar att det inte är ovanligt att drabbas av misslyckade operationer. Han tar emot en till två patienter i veckan som vill ha hjälp med att korrigera misslyckade ingrepp.

– Det finns ingen skriven utbildning idag som krävs för att man ska få arbeta med det här området, estetisk kirurgi säger Ulf Samuelsson.

Annons
Annons

Man tror att det görs 20 miljoner skönhetsingrepp i Sveriges varje år, varav 25 000 skönhetsoperationer. Det är en marknad som tros omsätta miljardbelopp och som man tror växer med 15- 20 procent per år.

Sverige är ett av de länder med minst regleringar på den här marknaden, i Norge och Danmark har man kommit mycket längre.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.