Ökat intresse för skönhetsoperationer

Annons

Trots rådande lågkonjunktur är det fortsatt ökad efterfrågan på plastikkirurgi. Det är något man till exempel&nbspmärker av på Akademikliniken i Öresund, där man utför estetisk plastikkirurgi.
– Vi tycker att det är strålande tider, säger Sabina Gehrmann, vd för Akademikliniken. Hon tror att folk i kristider hellre väljer att prioritera ett kirurgiskt ingrepp än att till exempel en ny bil.

Enligt Gehrmann märks en klar ökning av antalet män som kundgrupp&nbspmen än så länge är den vanligaste kunden kvinnor i 35-årsåldern. Per-Erik Sahlin, som är styrelseledamot i Svensk plastikkirurgisk förening, tror att en av anledningar till det ökade intresset är att det inte längre är lika tabu att genomgå en skönhetsoperation. Men samtidigt ser han en risk&nbspmed det ökade intresset. Han tror bland annat&nbspatt det kan bli svårare för klinikerna att sålla bort personer som vill genomgå en operation av fel anledning, med skev kroppsuppfattning eller psykiska besvär.
– Doktorerna är, på det stora hela, rätt duktiga på att säga nej till patienter som inte lämpar sig. Men börjar det bli för hård konkurrens och man börjar tulla på det, då är man inne på en farlig väg, säger Per-Erik Sahlin.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons