Information

Nyheter inom det digitala hälsoområdet

Här tar vi upp nyheter inom det digitala hälsoområdet. Vill du ha kommande nyheter direkt till din e-post är du välkommen att lägga till dig på denna sändlista »


2016-09-05


Webbaserad läkarkonsultation expanderar snabbt i Sverige

Meedoc, Min Doktor, Kry och Visiba Care är för närvarande de snabbast växande företagen på området webbaserad läkarkonsultation i Sverige. 

Den nätbaserade vårdcentralen Meedoc har ambitionen att starta verksamheten för allmänheten under augusti månad. Meedoc har sedan december 2015 i Sverige erbjudit en tjänst till patienter genom ett samarbete med försäkringsbolaget If. I april 2015 tog bolaget in 40 miljoner kronor i riskkapital för expansion i alla länder. Därmed får Sverige sin tredje nätbaserade vårdcentral.

Den digitala vårdcentralen Kry har gått med pengahåven och fyllt på kassan med närmare 60 miljoner kronor. Målet är att kunna expandera snabbare.

Förutom Kry och Meedoc finns även Min Doktor som Apoteket AB samarbetar med. Min Doktor räknar sig som Sveriges största vårdcentral i antal patienter räknar och har under 2016 gett över 15 000 personer vård.

Visiba Care är en komplett e-hälsoplattform som är kompatibel med vårdens befintliga infrastruktur. Visiba Care hjälper vårdgivare i en säker krypterad miljö med bland annat chat, videosamtal och webbaserade väntrum. Sedan starten 2014 har Visiba Care växt till dubbel storlek och expanderat till 4 länder.

2016-09-05


Bonnier Business Media förvärvar Netdoktor

Bonnier Business Media är sedan tidigare minoritetsägare i Netdoktor och B2B-bolagets vd Mikael Nestius har suttit i Netdoktors styrelse. Nu förvärvar man samtliga aktier i Netdoktor, som av Bonnier Business Media beskrivs som "Sveriges ledande oberoende hälsoportal", som jobbar med att sprida hälsoupplysning och medicinsk information. 

– Jag har hela tiden varit väldigt imponerad över Netdoktors arbete både redaktionellt och kommersiellt. Under de senaste åren har företaget tagit fram nya spännande kommunikationsprodukter som väckt stort intresse hos läkemedelsindustrin. De nya produkterna har också inneburit att företaget haft en stark tillväxt och ökande lönsamhet, säger Mikael Nestius i en kommentar, fortsätter:
– Vi ser fram emot att få in Netdoktor tillsammans med våra övriga starka varumärken kring medicin och hälsa. Genom bland annat Dagens Medicin och Medibas är vi redan ledande inom svensk hälso- och sjukvård och med Netdoktor tillför vi nu det starkaste mediet bland landets aktiva patienter.

Ann-Charlotte Beckman, vd för Netdoktor:
– Jag ser detta som mycket positivt för Netdoktors fortsatta utveckling att få in en så stark och långsiktig ägare.
 

2016-06-16


70 procent av 300 tillfrågade styrelsemedlemmar säger att deras företag saknar en digital vision

En klar majoritet av styrelseledamöterna i svenska bolag anser att det egna företaget saknar en digital vision. Och bara en bråkdel av ledamöterna är digitalt kunniga, enligt en undersökning från Styrelseakademien. 
Läs mer på di.se » 

2016-06-16


Uppskattade vårseminarier inom digital hälsa

Först ut var Fredrik Holmboe som pratade om Inbound Marketing följt av Henrik Ahlén som berättade om möjligheterna med E-hälsa. 

Under vårens sista seminarium med temat "Välkommen till det digitala patientmötet" berättade Johan Gustafsson att hela 88% av alla patienter skulle kunna tänka sig att träffa sin läkare i ett krypterat och säkert videosamtal vid tillfällen då de inte behöver vara fysiskt på plats. Vad innebär det för läkarna, patienterna och för vården var några av frågorna som kom upp.

Hösten seminarier inleds med - "Att leda digital transformation"

Vi kan redan nu meddela att den 14 september kommer Joakim Jansson från DigJourney till oss och föreläser. Joakim har tillsammans med Marie Andervin skrivit en av årets mest omtalade böcker inom det digitala området; "Att leda digital transformation". 
Läs mer om boken på digjourney.com »

Anmäl dig till kundnyheter@netdoktor.se redan nu för att få en garanterad plats!

Tips på nya ämnen att diskutera?   

Vi tar gärna emot dina förslag på ämnen att diskutera inom digital hälsa för ytterligare seminarier under hösten. Vilka insikter kan vi dela med varandra? Sänd gärna ditt förslag till kundnyheter@netdoktor.se.


2016-06-16


Netdoktor Insights 

Netdoktor har lanserat ett nytt gränssnitt online där du som kund själv kan logga in och mäta ditt eget resultat.  

De kunder som börjat använda systemet har sett följande fördelar:

  • Tidsbesparande
  • Fullständig inblick
  • Enkelt och tydligt att se, tolka och spara/exportera det egna resultatet
  • Projektets alla deltagare får bättre möjligheter till samsyn

Mejla insights@netdoktor.se för att få tillgång till ett testkonto.

2016-06-16


Unga läkare missnöjda med IT-stödet inom vården

Resultaten av en nyligen genomförd undersökning gjord av SYLF/Sveriges Yngre Läkares förening, visar att underläkare är mycket teknikpositiva och vill arbeta med digitala verktyg. Det handlar bland annat om att använda digitala verktyg som smarta telefoner och surfplattor i arbetet och möta kolleger, experter och andra inom vården via videomöten. Samtidigt är de missnöjda med IT-stödet som de hittills träffat på inom vården. Hela 83 procent av läkarna svarade att de är mycket eller ganska missnöjda med den IT-miljö de möter i arbetet och över hälften hyser även tvivel kring säkerheten och integriteten kring detta.
Läs mer om framtidens IT-stöd på slf.se »