Information

Frågor och svar


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-02-18
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Inloggning och registrering

Varför kan jag inte logga in?
Det finns flera tänkbara förklaringar till detta. Först och främst, försäkra dig om att ditt användarnamn och lösenord stämmer. Om du är säker på att de stämmer, kontakta redaktionen för att försäkra dig om att ditt konto är aktivt. Om du inte har loggat in de senaste sex månaderna, har ditt konto inaktiverats.

Varför ska jag registrera mig?
För att kunna delta i diskussioner, ställa frågor till "Fråga doktorn", ta del av områdesspecifika tjänster och skapa en medlemsprofil krävs det att du registrerar dig på Netdoktor och anger vilka områden du är intresserad av. Registreringen tar endast några minuter och medlemskapet är gratis.

Jag har glömt mitt lösenord!
Försök att hitta mejlet du fick när du registrerade dig. I detta finns användarnamn och lösenord angivet. Om du inte hittar mejlet kan du klicka på länken”Glömt lösenord?” i inloggningsrutan. Ange därefter din mejladress så skickas lösenordet ut på nytt.

Varför kan jag inte registrera mig?
Det finns flera tänkbara förklaringar till detta. En möjlighet är att din mejladress redan finns registrerad. En annan är att administratören har bannlyst din IP-adress eller förbjudit det användarnamn du försöker registrera. Kontakta redaktionen för att få hjälp.

Hur gör jag för att radera mitt konto?
Logga in, gå till din profilsida och välj fliken "Redigera". Längst ner på sidan kan du radera ditt konto.

Profil

Hur kommer jag in på min sida?
När du är inloggad når du din sida genom att klicka på Min sida i rutan som ersätter inloggningsrutan.

Hur ändrar jag min mejladress?
Logga in och klicka på "Redigera profil" i inloggningsrutan. Här kan du ändra din mejladress. Glöm inte att spara längst ner på sidan innan du går vidare.

Hur byter jag användarnamn?
Logga in, och klicka på"Redigera profil" i inloggningsrutan. Här kan du ändra ditt användarnamn. Glöm inte att spara längst ner på sidan innan du går vidare.

Hur laddar jag upp en bild?
Logga in och klicka på "Redigera profil". Här kan du ladda upp en bild. För bästa resultat bör bilden du laddar upp vara kvadratisk, om den inte är det beskärs den automatiskt. Glöm inte att spara längst ner på sidan innan du går vidare.

Hur ser jag om jag om det finns några nya foruminlägg i de diskussioner jag bevakar eller deltar i?

När du har loggat in ser du alternativet "Mina favoriter" i rutan som ersätter inloggningsrutan. Om det finns nya foruminlägg i de trådar du bevakar visas det en siffra på hur många.

Nyhetsbrev och medlemsmejl

Hur gör jag för att prenumerera på Netdoktors hälsonyheter?
Ange din mejladress i nyhetsbrevsrutan. Finns bland annat i högerspalt på sidan. 

Hur gör jag för att avsluta min prenumeration på Netdoktors dagliga hälsonyheter?
Ange din mejladress i nyhetsbrevsrutan som finns längst ned på sidan, klicka sedan på rutan "Avregistrera". 

Jag vill inte få utskick från de områden jag markerat som mina intresseområden. Hur gör jag för att avregistrera detta?
Logga in, gå till din profilsida och klicka på "Redigera profil". Bocka sedan ur rutan "Ja, jag vill ha utskick från de områden som jag markerat som mina intresseområden".

Områden

Varför ska jag välja områden jag är intresserad av?
För att du då kan få medlemsbrev med information om vad som händer inom det området. Du kan markera de områden du är intresserad av under fliken "Redigera profil".

Forum

Hur skapar jag en ny diskussion inom ett område?
För att skapa en ny diskussion, klicka på länken ”Skriv nytt inlägg”. För att kunna skapa en diskussion måste du vara inloggad. Ange en kort och kärnfull rubrik, skriv din fråga och välj inom vilket område diskussionen ska placeras. Om du vill diskutera ett ämne som ligger utanför existerande områden, välj det område som ligger närmast ämnet du vill diskutera.

Diskussionsinlägg är synliga för alla Netdoktors medlemmar. Du kan redigera dina inlägg. Inlägg i en diskussion kan inte raderas. Är diskussionen stötande kan moderator radera inlägg. 

Hur bevakar jag en diskussion?
För att bevaka en diskussion, klicka på länken ”Bevaka tråd”. När det skrivs nya inlägg i de diskussioner du bevakar visas antalet inlägg i anslutning till alternativet Foruminlägg i rutan som ersätter inloggningsrutan.  Om det finns nya foruminlägg visas antalet nya inlägg.

Vad är en moderator?
Moderatorer är individer som sköter om de dagliga aktiviteterna på forumet. Moderatorerna består av Netdoktors redaktion. De kan redigera eller ta bort inlägg i de forum de modererar. Moderatorerna finns till för att förhindra att användare kommer ifrån ämnet eller postar anstötligt material. Forumen modereras dagligen.

Sök

Hur söker jag på sidan?
Ange dina sökord i sökrutan som finns överst på varje sida.

Hur hittar jag en artikel?
Du kan hitta en artikel på olika sätt. Antingen kan du använda sökrutan uppe till höger och skriva in det du letar efter, eller så letar du manuellt inom Netdoktors olika områden. Dessutom kan du hitta intressanta artiklar som vi puffar för om du klickar dig in på något av områdena i menyn eller på startsidan.