Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Nytt vaccin av syntetiskt virus

Forskare vid amerikanska National Institute of Health har tagit fram ett nytt influensavaccin som är uppbyggt av syntetiskt virus. Vaccinet fungerar genom att bygga upp immunitet mot den funktion som influensaviruset använder för att kunna ta sig in i och infektera vävnaden.
Annons

Funktionen är likartad hos de flesta influensavirus och det finns därför hopp om att det nya vaccinet ska vara verksamt mot många typer av influensa.

Vaccinet har hittills bara testats på djur, men om de kliniska prövningarna faller väl ut kan det vara klart för användning på människor inom tio år. Då vaccinet bygger på konstgjort virus är det också enklare att massproducera än de influensavacciner som används i dag, som måste odlas fram i hönsägg.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.