Nyhet | Infektion

Nyinskrivna covid-19-patienter på iva fortsätter minska

Antalet nyinskrivna iva-patienter med covid-19 fortsätter minska på Sveriges intensivavdelning. Sedan 26 juni har färre än tio patienter skrivits in per dag.


Publicerad den: 2020-07-08
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

virus-corona-coronavirus-covid-19-SARS-CoV-2
Annons

Den 6 juli registrerades två nya patienter på intensivvårdsavdelning på grund av covid-19. Sedan den 26 juni har färre det varit färre än tio per dag. Högts antal nyinskrivna var den 24 april då 62 personer skrevs in. 

– Min bedömning är att pressen på vården har minskat, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i region Stockholm, till TT. 

Antalet personer som intensivvårdas minskar också

Det totala antalet personers som intensivvårdas för smittan sjunker också. Tisdag, 7 juli, låg siffran på 103 personer, de flesta i Västra-Götalands-regionen och region Stockholm. 

Annons
Annons

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson menar att det ökande resandet inom landet inte ökat trycker på sjukvården.  

– Än så länge håller folk på det regelverk som finns eftersom vi ser en positiv utveckling. Men försämringar som vi ser nu kan mot sjukvården om en vecka. I våra modelleringar ser vi att risken är störst i slutet av sommaren, säger han under en presskonferens enligt TT. 

    Källor

  • TT/Omni - https://tt.omni.se/nyinskrivna-pa-iva-pa-rekordlaga-nivaer/a/9v5wn5

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu