Nyhet | Infektion

Nya råd: Högst åtta personer per bord på serveringsställen

Från och med den 3 november gäller nya skyddsåtgärder för restauranger, caféer och nattklubbar. För att förebygga trängsel och spridningen av covid-19 införs nu begränsningar på hur stora sällskap som får sitta vid samma bord.


Publicerad den: 2020-11-04
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Sällskap vid ett bord på exempelvis en restaurang får inte vara större än åtta personer, enligt nya råd från Folkhälsomyndigheten. Är sällskapet större än åtta personer får man dela upp sig på flera bord, med minst en meter emellan. 

– För att säkerställa att trängsel inte uppstår bör serveringsställen, om det behövs, öka avståndet mellan sällskap till mer än en meter eller minska antalet besökare som samtidigt får vistas i lokalerna, säger Bitte Bråstad, chefsjurist på Folkhälsomyndigheten.

För de serveringsställen som anordnar konserter gäller nu också att publiken ska sitta ner. 

Läs mer om coronaviruset och sjukdomen covid-19:


 

Annons
Annons

    Källor

  • Folkhälsomyndigheten - https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/nya-foreskrifter-och-allmanna-rad-till-serveringsstallen/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu