Facebook och Instagram ska locka till vaccinering

Årets säsongsinfluensa riskerar att slå extra hårt mot äldre och kan göra att trycket på vården ökar. Därför testar nu sjukvården innovativa metoder för att få fler att vaccinera sig mot influensan.

Publicerad den: 2014-09-19
Författare: Anna-Cajsa Torkelsson, Redaktör

Annons

Förra året vaccinerades knappt hälften av pensionärerna över 65 år inför förra årets influensasäsong, rapporterar Sveriges Radio. Men Världshälsoorganisationen, WHO, har som mål att tre av fyra äldre ska vaccinera sig - så nu drar sjukvården runt om i Sverige in sociala medier in i vaccinationskampen.

I Jönköping testas såväl Facebook som Instagram och drop-in, i västra Götaland skickas påminnelse-sms och i Halland ska brev och affischer med lokalkändisarna göra att alla över 65 vill ta en spruta.


För dig som vill slippa smittan är det god handhygien som gäller, och om möjligt, att undvika att träffa sjuka människor.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tommy Andersson 2014-09-20 00:59 (5 år sen)

  Att ett fåtal i denna åldersgrupp kan nås på sociala medier kan så vara, men vad har ni egentligen för uppfattning om vår åldersgrupp när ni tror att "lokalkändisar" skulle kunna påverka viljan att vaccinera sig!
  Vi är inga tramsiga svenska tonåringar som accepterar vad sk "kändisar" gör......

 • -
  2017-01-11 15:56 (3 år sen)

  Undvika att träffa sjuka människor är i princip omöjligt eftersom alla jobbar fast de är sjuka. Även om folk mot förmodan stannar hemma från jobb är de ute på stan och hostar/nyser helt ogenerat rakt ut.

  Folk verkar inte ha kunskap om att de ska hålla sig hemma, i synnerhet om de är hemma från jobb och åtminstone inte hosta/nysa rakt ut.

  Trots anslag överallt verkar folk inte kapacitet att ta in informationen eller ens bry sig om andra.


Annons
Annons
Annons