Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Experter samarbetar med läkemedelsindustrin

Annons

Nu avslöjas att flera av de experter som hjälper WHO att hantera hotet från svininfluensan har kopplingar till läkemedelsindustrin, det skriver Svenska Dagbladet. Och det kan vara något som påverkat WHO: s pandemibeslut som ledde till att masstillverkningen av vaccin mot den nya influensan inleddes. Det var efter WHO: s beslut om att uppgradera den nya influensan till pandemi som masstillverkningen inleddes.
– Kommitt&eacuten sammankallades av WHO: s generaldirektör vid behov för att ge råd om internationella sjukdomsutbrott. De träffades första gången 25 april i år. Kommitt&eacuten består av 18 medlemmar och är enbart rådgivande, säger talesmannen för svininfluensan hos WHO, Gregory Hartl, till Svenska Dagbladet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.