Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

En miljard satsas på massvaccinering

Annons

För att Sveriges landsting ska kunna genomföra&nbspmassvaccineringen mot den nya influensan A (H1N1), beslutade regeringen under tisdagen att satsa en miljard kronor till vaccineringen. Äldre- och folkhälsoministern Maria Larsson (kd), säger i ett pressmeddelande att pandemin och de planerade vaccineringarna, som dessutom sammanfaller med en kraftig konjunkturnedgång, innebär ekonomiska problem för landstingen, och därför väljer regeringen att tillsätta en extra miljard.
– Vaccinering är den effektivaste förebyggande åtgärd som kan vidtas mot pandemisk influensa. Individen och samhället i stort vinner på att så många människor som möjligt vaccinerar sig, säger Maria Larsson.

Från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är man nöjd med regeringens beslut.
– Det här är en mycket bra signal om att alla i samhället måste samverka och hjälpa till och den här miljarden visar att även staten tar sitt ansvar, säger Henrik Hammar (m), ordförande i Sveriges Kommuner och Landstings sjukvårdsdelegation samt regionråd i Skåne.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons