Nyhet | Infektion

Det ska minska risken för pandemi

Som följd av utbrottet av det nya coronaviruset (covid-19) har Regeringen nu beslutat att bidra med 40 miljoner kronor till Världshälsoorganisationens krisfond.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2020-02-24
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

Syftet med krisfonden är att stärka WHO:s förmåga att snabbt kunna agera vid utbrott av smittsamma sjukdomar utan att den övriga verksamheten blir lidande.

– Hälsorelaterade kriser så som det pågående utbrottet av covid-19 måste hanteras gemensamt. Genom pengarna till WHO:s krisfond bidrar Sverige till det globala arbetet mot hälsohot och stärkt folkhälsa. Det ökar inte bara säkerheten internationellt utan också här i Sverige, säger socialminister Lena Hallengren, i ett pressmeddelande

Genom att avsätta 40 miljoner kronor till krisfonden medverkar Sverige till att minska risken för att covid-19 blir en pandemi.

Annons
Annons

    Källor

  • Regeringen - https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/02/regeringen-bidrar-med-30-miljoner-till-whos-krisfond/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu