Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Amerikansk sjuksköterska smittad av ebola

Nu har en sköterska i Texas drabbats av ebola. Troligtvis blev hon smittad av viruset i samband med att skyddsutrustningen togs av.

Publicerad den: 2014-10-13

Annons

Sjuksköterskan hade hjälpte till att vårda en man som smittats av ebola i Liberia, men insjuknat i USA. Under söndagskvällen bekräftade amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC att sköterskan fått viruset. Detta trots att alla riktlinjer ska ha följts när mannen behandlats vid Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas.

Troligtvis kom sjuksköterskan i kontakt med viruset i samband med att skyddsutrustningen togs av. Det finns därför misstankar om att fler personer i vårdteamet har smittats av ebola. Närmare 50 personer var inblandade i vården av mannen och nu övervakas de noga för att se om någon uppvisar sjukdomstecken.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-10-14 08:29 (10 år sen)

    Dags att se över och ändra rutinerna.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.