Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Äldre avstod vaccination

Annons

Varannan svensk över 65 år vaccinerade sig inte under fjolårets influensasäsong. En stor skillnad från 2008-2009 då cirka 70 procent valde att genomgå en influensavaccinering. I fjol avled runt 1 000 personer i Sverige till följd av influensa. Majoriteten av dessa var över 85 år. Äldre över 65 år utgör en riskgrupp för influensa och prioriteras därför i de årliga vaccinationskampanjerna.
– Många äldre är rädda för biverkningarna och har troligen skrämts av det som de läst om narkolepsi, säger statsepidemiolog Annika Linde till Dagens Nyheter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-10-28 13:52 (10 år sen)

    Ja jag hade aldrig tagit vaccinet. Jag känner själv personer som åkt illa ut av vaccinet och man är totalt utelämnad om man blir dålig av detta. Oftast framträder problemen ett bra tag efteråt och då tar läkemedelsbolagen smidigt nog inget ansvar för konsekvenserna. Detta hände en väns dotter som fick narkolepsi och nu inte får hjälp alls. Hon kommer aldrig igen kunna jobba och hon skulle plugga vidare.. men det kan hon glömma. Hon får bo hemma hos sin mamma och får inget ekonomiskt stöd.

    Så akta er!

  • Avatar Tidigare användare 2013-09-15 16:46 (11 år sen)

    Låter som ett sunt beslut:
    http://www.naturalnews.com/037653_vaccine_additives_thimerosal_formaldehyde.html


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.