Nyhet | Infektion

100 personer vårdas på IVA för covid-19

I och med den ökade smittspridning av coronaviruset i Sverige, behöver nu allt fler vårdas på intensivvårdsavdelningar, IVA. Just nu vårdas 100 personer runt om i landet på IVA.

”Man måste ta den här utvecklingen på väldigt stort allvar”, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till P1 Morgon. 


Publicerad den: 2020-11-09
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

 Enligt de senaste preliminära siffrorna från svenskt intensivvårdsregister vårdas nu cirka 100 personer på intensivvårdsavdelningar i landet, rapporterar Sveriges Radio. Siffror kan dock komma att uppdateras nu efter helgen.

– Man måste ta den här utvecklingen på väldigt stort allvar. Det är lite svårt att veta hur det kommer att gå. För än så länge har vi inte alls den situationen vi hade i våras. Jag tror det finns goda förutsättningarna att undvika den situationen också. Men då gäller det att vi gör allt möjligt, alla i det svenska samhället, för att få ett hyfsat stopp på den här smittspridningen igen, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till P1 Morgon.

Läs mer om coronaviruset och sjukdomen covid-19:

Annons
Annons

    Källor

  • Sveriges Radio - https://sverigesradio.se/artikel/7595032

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu