Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Resenärer varnas för fågelinfluensan

EU:s smittskyddsmyndighet ECDC varnar nu européer som reser i Kina och Sydostasien för all kontakt med levande fåglar. Detta efter det första konstaterade fallet av fågelinfluensan A H5N1 i Nordamerika.
Annons

Européer som reser i Kina och Sydostasien bör inte besöka några marknader med levande fåglar, eller ha någon som helst kontakt med djuren eller deras spillning, säger Marc Sprenger, chef för ECDC i Stockholm, till SVT Nyheter.

– Det är viktigt att alla förstår vikten av att undvika levande fåglar, det gäller såväl kycklingar som ankor och vilda fåglar. Det går bra däremot bra att äta till exempel kyckling och ägg, men bara om livsmedlen kokas ordentligt först.

De senaste 10 åren har färre än 650 personer konstaterats smittade av viruset, men över hälften, runt 60 procent av dem har avlidit. 

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.