Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Nytt fall av svininfluensan i Sverige

Annons

Ett andra fall av svininfluensan har nu kunnat konstateras i Sverige. Det är en man, född 1984 som blivit smittad och fick influensaliknande symtom när han kom hem efter en resa till New York. Enligt uppgifter från Smittskyddsinstitutet är mannen omhändertagen av sjukvården och mår efter omständigheterna bra. Mannen som är hemmahörande i Stockholm är nu feberfri och enligt Mia Brytting, chefsmikrobiolog vis SMI:s laboratorium smittar han inte längre.

Enligt landstinget i Stockholm var mannen sjuk i tre dagar, och&nbsppersoner i hans närhet har fått förebyggande behandling. Åke Örtqvist, smittskyddsläkare uppger dock att detta fall inte ändrar landstingets riktlinjer i hanteringen av den nya influensan.
– Den som nyligen har besökt Mexiko eller USA och som har influensaliknande symtom bör ringa Vårdguiden för att få råd, säger Örtqvist i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.